Znów wzięło mnie na słodko...
Dziś przepis na babeczki z budyniem. Znaleziony w Przepisach Ani.
Babeczki z budyniem
Potrzebne będą:
150g masła - rozpuszczonego;
170 ml mleka;
2 jajka;
300g mąki;
2 łyżeczki proszku do pieczenia;
1 łyżeczka sody;
szczypta soli;
160g cukru;
3 łyżki kakao;
1 budyń np. waniliowy;
350 ml mleka;
2 łyżki cukru (jeśli budyń jest niesłodzony).
Budyń przygotowujemy z 350 ml mleka i ewentualnie z cukrem. Odstawiamy do wystudzenia.
Wystudzone masło łączymy z mlekiem i jajami. W osobnym naczyniu mieszamy składniki suche. "Niedbale"
- jak przystało na muffinki - łączymy ze sobą składniki mokre i składniki suche. Do przygotowanych papilotek wlewamy ciasto - ok. 1 cm i nakładamy po łyżeczce budyniu i przykrywamy ponownie ciastem; do 3/4 wysokości papilotki.
Pieczemy ok. 15 minut w temperaturze 190 stopni.
Ponieważ zostało mi trochę budyniu dodałam do niego ok. łyżki masła - dobrze wymieszałam i przy dekorowałam nim babeczki.
Pychotka!!!
ale one ładne!:-))
OdpowiedzUsuńAle zdolniacha z Ciebie:)
OdpowiedzUsuń