Makaron ze szpinakiem to jest to co tygryski lubią najbardziej...
Zdrowo, smacznie i dietetycznie.
Może być samodzielnym daniem, ale doskonale smakuje z grillowaną piersią kurczaka.
Makaron ze szpinakiem.
Składniki dla 2 osób:
pokaźna wiązka świeżego szpinaku lub opakowanie mrożonego;
200 g makaronu najlepiej pełnoziarnistego;
1 łyżka serka typu bieluch, (w wersji dla nieliczących kalorii - łyżka śmietany lub mascarpone);
2 ząbki czosnku;
oliwa z oliwek;
sól, pieprz.
Szpinak świeży płuczemy, przebieramy i trochę siekamy. Szpinak mrożony... wyjmujemy z opakowania :p A tak serio to na patelnię wrzucamy szpinak, jeśli korzystamy ze świeżego dodajemy kilka kropli oliwy, mrożony wrzucamy sam. Kiedy świeży zmięknie, a z mrożonego odparuje woda dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz. Na koniec dodajemy serek i mieszamy dokładnie. Gotujemy makaron i wrzucamy na patelnie - danie gotowe.
Smacznego!!!
Uwielbiam szpinakową wersję makaronu:*
OdpowiedzUsuńczy można serek bieluch zastąpic jogurtem nauturlanym ?
OdpowiedzUsuńOczywiście można serek zastąpić jogurtem. Najlepiej gęstym Pozdrawiam i życzę smacznego!!!
UsuńO, i to mi się podoba... Szybko, prosto i smacznie :) Dziękuję!
OdpowiedzUsuńBardzo szybko i mega zdrowo! <3
OdpowiedzUsuńkmemok.blogspot.com
Taki właśnie makaron uwielbiam, świetny przepis
OdpowiedzUsuń