sobota, 21 grudnia 2013
Wigilijne gołąbki z kaszą i grzybami.
Gołąbki wigilijne z kaszą i grzybami.
Składniki na ok. 15 szt.
główka czerwonej kapusty;
150 g kaszy gryczanej;
200 g grzybów mrożonych (np. prawdziwki, maślaki, kozaki);
200 g pieczarek;
cebulka;
1 łyżeczka masła;
oliwa z oliwek;
sól, pieprz,
ok. 1 l bulionu warzywnego;
Cebulkę kroimy w kostkę i szklimy na patelni na maśle z oliwą z oliwek. Posiekane grzyby (pieczarki też) dorzucamy do cebulki. Dusimy razem do miękkości. Doprawiamy do smaku. Kaszę gotujemy. I mieszamy z grzybami. Kapustę gotujemy w całości. Ściągamy z główki pojedyncze liście, nakładamy na nie farsz i zawijamy. Układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy bulionem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 1 h.
Smacznego!!!
Etykiety:
Bezmięsne obiady,
Boże Narodzenie,
Gołąbki,
Gołąbki wigilijne,
Gołąbki z kaszą,
Grzyby,
PRZEPISY
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twój komentarz :)