Dziś na obiad rybka. Polecam Wam serdecznie.
Ryba w sosie koperkowym.
Składniki dla 3 osób:
3 filety z ryby (mintaj, dorsz, ....);
pęczek koperku;
200 ml śmietany;
1 szkl. bulionu warzywnego;
3 łyżki mąki;
oliwa z oliwek;
sól, pieprz;
sok z cytryny;
Filety kroimy w kostkę. Obsypujemy pieprzem, solą i skrapiamy cytryną. Następnie obtaczamy w mące (pozostawiamy 1 łyżkę mąki do sosu) i smażymy na rozgrzanej oliwie, ok. 10 min. W rondelku mieszamy dokładnie - tak aby nie było grudek - zimny bulion, śmietanę, 1 łyżkę mąki. A także posiekany drobno koperek. Zagotowujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do sosu dodajemy rybę i gotujemy razem kilka minut.
Proponuję podawać z ryżem i świeżymi warzywami.
Smacznego!!!
Polecam Wam moją stronę na facebooku:
uwielbiam!
OdpowiedzUsuńChyba się skusze :)
OdpowiedzUsuń