poniedziałek, 1 lipca 2013

Makaron ze szpinakiem - dietetyczny!

 Makaron ze szpinakiem to jest to co tygryski lubią najbardziej...
Zdrowo, smacznie i dietetycznie.
Może być samodzielnym daniem, ale doskonale smakuje z grillowaną piersią kurczaka.


Makaron ze szpinakiem.
Składniki dla 2 osób:
pokaźna wiązka świeżego szpinaku lub opakowanie mrożonego;
200 g makaronu najlepiej pełnoziarnistego;
1 łyżka serka typu bieluch, (w wersji dla nieliczących kalorii - łyżka śmietany lub mascarpone);
2 ząbki czosnku;
oliwa z oliwek;
sól, pieprz.


Szpinak świeży płuczemy, przebieramy i trochę siekamy. Szpinak mrożony... wyjmujemy z opakowania :p A tak serio to na patelnię wrzucamy szpinak, jeśli korzystamy ze świeżego dodajemy kilka kropli oliwy, mrożony wrzucamy sam. Kiedy świeży zmięknie, a z mrożonego odparuje woda dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz. Na koniec dodajemy serek i mieszamy dokładnie. Gotujemy makaron i wrzucamy na patelnie - danie gotowe.

Smacznego!!!



6 komentarzy:

  1. Uwielbiam szpinakową wersję makaronu:*

    OdpowiedzUsuń
  2. czy można serek bieluch zastąpic jogurtem nauturlanym ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oczywiście można serek zastąpić jogurtem. Najlepiej gęstym Pozdrawiam i życzę smacznego!!!

      Usuń
  3. O, i to mi się podoba... Szybko, prosto i smacznie :) Dziękuję!

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo szybko i mega zdrowo! <3

    kmemok.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  5. Taki właśnie makaron uwielbiam, świetny przepis

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za Twój komentarz :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...