środa, 1 sierpnia 2012

Babeczki z budyniem

Znów wzięło mnie na słodko...

Dziś przepis na babeczki z budyniem. Znaleziony w Przepisach Ani.




Babeczki z budyniem

Potrzebne będą:
150g masła - rozpuszczonego;
170 ml mleka;
2 jajka;

300g mąki;
2 łyżeczki proszku do pieczenia;
1 łyżeczka sody;
szczypta soli;
160g cukru;
3 łyżki kakao;

1 budyń np. waniliowy;
350 ml mleka;
2 łyżki cukru (jeśli budyń jest niesłodzony).

Budyń przygotowujemy z 350 ml mleka i ewentualnie z cukrem. Odstawiamy do wystudzenia.

Wystudzone masło łączymy z mlekiem i jajami. W osobnym naczyniu mieszamy składniki suche. "Niedbale"
- jak przystało na muffinki - łączymy ze sobą składniki mokre i składniki suche. Do przygotowanych papilotek wlewamy ciasto - ok. 1 cm i nakładamy po łyżeczce budyniu i przykrywamy ponownie ciastem; do 3/4 wysokości papilotki.

Pieczemy ok. 15 minut w temperaturze 190 stopni.

Ponieważ zostało mi trochę budyniu dodałam do niego ok. łyżki masła - dobrze wymieszałam i przy dekorowałam nim babeczki.

Pychotka!!!



2 komentarze:

Dziękuję za Twój komentarz :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...