czwartek, 8 listopada 2012

Danie jednogarnkowe z boczniakami.

Jak większość moich przepisów i ten powstał... przypadkiem...
To znaczy: otworzyłam lodówkę, półkę i szufladę i stało się - pomysł przyszedł sam....
Wyszło smacznie i sycąco!
Polecam!
Przepis bierze udział w mojej Akcji Boczniak Rządzi
- zapraszam do udziału!!!







Danie jednogarnkowe z boczniakami.
Składniki:

400 g mięsa z szynki;
duża marchewka;
cebula;
125 g boczniaków;
6 małych ziemniaków;
500 ml bulionu;
rozmaryn;
ziele angielskie;
liść laurowy;
sól, pieprz.


Mięso myjemy, kroimy w kostkę, obrane i umyte ziemniaki, marchewkę, boczniaki również w kostkę. Cebulę w drobną kostkę. Do wysokiej patelni o grubym dnie wrzucamy mięso i chwilę podsmażamy następnie dodajemy warzywa, grzyby i przyprawy i wszystko razem smażymy, aż mięso się zrumieni. Zalewamy bulionem i dusimy do momentu kiedy warzywa i mięso będą miękkie.

Smacznego!!!

2 komentarze:

  1. Uwielbiam boczniaka np. pastę z boczniakami lub panierowanego lub w cieście mniam:))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pastę??? Zaintrygowałaś mnie ;) Zapraszam Cię do udziału w akcji - chętnie poznam Twoje przepisy.

      Usuń

Dziękuję za Twój komentarz :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...