Eksperymentów ciąg dalszy.
Dziś na patelnie wskoczył kurczak w papirusie Winiary z ziołami prowansalskimi.
Szybkie danie, i to soczyste mięsko...
Bajka!!!
Sos pomidorowy z kurczakiem w ziołach prowansalskich.
Składniki na 2 porcje:
200 g makaronu np. kolanka;
pomidory w puszce;
1 łyżeczka oregano;
średnia cebula;
3 ząbki czosnku;
2 łyżki oliwy;
pierś z kurczaka;
Winiary Pomysł na Papirus Kurczak w ziołach prowansalskich;
100 g sera Lazur;
sól, pieprz, cukier.
Sos pomidorowy:
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojoną drobno cebulę i rozgnieciony czosnek a także oregano. Gdy cebula się zeszkli dodajemy pomidory i dusimy kilka minut. Doprawiamy solą, pieprzem i dosypujemy odrobinę cukru.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Kurczaka rozbijamy i wkładamy w pergamin z ziołami. A później na rozgrzaną patelnię. Pieczemy po 7 min. na małym ogniu.
Makaron polewamy sosem, kurczaka kroimy na paski i układamy na sosie. Dodatkowo posypujemy rozkruszonym serem pleśniowym.
Smacznego!!!
ja robiłam ostatnio tego z czosnkiem i tego z papryką , teraz czas na tego co Ty bo zapewne jest tak samo dobry:)
OdpowiedzUsuńMi do wypróbowania właśnie został ten z czosnkiem. Z papryką też robiłam :) Bardzo fajny ten "Pomysł"
UsuńJestem wielką miłośniczką wszelkiego makaronowego-szaleństwa:)
OdpowiedzUsuńPodoba mi się!