czwartek, 27 września 2012

Papirus znów w akcji - czyli sos pomidorowy z kurczakiem w ziołach prowansalskich.

Eksperymentów ciąg dalszy. 
Dziś na patelnie wskoczył kurczak w papirusie Winiary z ziołami prowansalskimi.
Szybkie danie, i to soczyste mięsko...
Bajka!!!



Sos pomidorowy z kurczakiem w ziołach prowansalskich.

Składniki na 2 porcje:
200 g makaronu np. kolanka;
pomidory w puszce;
1 łyżeczka oregano;
średnia cebula;
3 ząbki czosnku;
2 łyżki oliwy;
pierś z kurczaka;
Winiary Pomysł na Papirus Kurczak w ziołach prowansalskich;
100 g sera Lazur;
sól, pieprz, cukier.



Sos pomidorowy:
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojoną drobno cebulę i rozgnieciony czosnek a także oregano. Gdy cebula się zeszkli dodajemy pomidory i dusimy kilka minut. Doprawiamy solą, pieprzem i dosypujemy odrobinę cukru.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Kurczaka rozbijamy i wkładamy w pergamin z ziołami. A później na rozgrzaną patelnię. Pieczemy po 7 min. na małym ogniu.
Makaron polewamy sosem, kurczaka kroimy na paski i układamy na sosie. Dodatkowo posypujemy rozkruszonym serem pleśniowym.

Smacznego!!!


3 komentarze:

  1. ja robiłam ostatnio tego z czosnkiem i tego z papryką , teraz czas na tego co Ty bo zapewne jest tak samo dobry:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mi do wypróbowania właśnie został ten z czosnkiem. Z papryką też robiłam :) Bardzo fajny ten "Pomysł"

      Usuń
  2. Jestem wielką miłośniczką wszelkiego makaronowego-szaleństwa:)
    Podoba mi się!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za Twój komentarz :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...