środa, 24 października 2012

Roladki z kurczaka z orzechami i oliwkami.

Zebrałam trochę orzechów w naszym sadzie i postanowiłam je wykorzystać na obiad.





Roladki z kurczaka z orzechami i oliwkami.

Składniki:
Filety z kurczaka;
cebula;
100 g orzechów włoskich;
garść oliwek zielonych;
pietruszka wedle uznania;
1 łyżka masła;
sól, pieprz.


Mięso dokładnie płuczemy i rozbijamy cieniutko. (Między dwoma kawałkami foli tłukę kurczaczka pięścią :) ). Posypujemy solą i pieprzem. Na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Orzechy rozbijamy, siekamy, tłuczemy jak kto woli :) - mają być drobne. Wsypujemy do cebuli. Oliwki kroimy do podobnych rozmiarów jak orzechy. Dorzucamy na patelnie. Delikatnie przyprawiamy. Gdy cebula się zeszkli ściągamy patelnię z ognia. Dodajemy drobno zszatkowaną pietruszkę. Mieszamy wszystko.
Na płaty mięsa wykładamy farsz i i rolujemy mięso. Zawijamy w folię i układamy w naczyniu żaroodpornym. Zapiekamy w 180 stopniach przez około 40 min.
Podałam z ziemniaczkami pieczonymi i sosem grzybowym.

Polecam!
Smacznego!!!




Mięsne rolowanie - konkurs!

2 komentarze:

Dziękuję za Twój komentarz :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...