środa, 21 sierpnia 2013

Sałatka z fasolki szparagowej i kurczaka.


Fasolkę uwielbiam, dlatego postanowiłam wykorzystać ją w sałatce. A dodałam do niej wszystko co znalazłam w lodówce i tak powstała pyszna i sycąca sałatka, na którą Was zapraszam.



Sałatka z fasolki szparagowej i kurczaka.
Składniki:
400 g fasolki szparagowej żółtej;
pierś z kurczaka,
puszka kukurydzy;
8 pomidorków koktajlowych,
1 czerwona papryka;
3 - 4 łyżki majonezu,
sól, pieprz
olej do smażenia.

Umytą pierś kurczaka kroimy w paski, obsypujemy solą i pieprzem. Smażymy aż będzie rumiana. Fasolkę gotujemy, ale niezadługo. Oczywiście wcześniej ją płuczemy, odcinamy końcówki i kroimy na pół lub na 3 części - tak aby była "wygodna" do zjedzenia w sałatce. Przelewamy zimną wodą, aby ją zahartować. Pomidorki kroimy na pół lub na ćwiartki - zależy od wielkości i Waszych preferencji :) Wystudzoną fasolkę i kurczaka mieszamy z kukurydzą (bez wody), pomidorkami, pokrojoną w kostkę papryką. Dodajemy majonez. Doprawiamy solą i pieprzem.

Smacznego!!!

Przepis dodaję do akcji:

4 komentarze:

Dziękuję za Twój komentarz :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...