Fasolkę uwielbiam, dlatego postanowiłam wykorzystać ją w sałatce. A dodałam do niej wszystko co znalazłam w lodówce i tak powstała pyszna i sycąca sałatka, na którą Was zapraszam.
Sałatka z fasolki szparagowej i kurczaka.
Składniki:
400 g fasolki szparagowej żółtej;
pierś z kurczaka,
puszka kukurydzy;
8 pomidorków koktajlowych,
1 czerwona papryka;
3 - 4 łyżki majonezu,
sól, pieprz
olej do smażenia.
Umytą pierś kurczaka kroimy w paski, obsypujemy solą i pieprzem. Smażymy aż będzie rumiana. Fasolkę gotujemy, ale niezadługo. Oczywiście wcześniej ją płuczemy, odcinamy końcówki i kroimy na pół lub na 3 części - tak aby była "wygodna" do zjedzenia w sałatce. Przelewamy zimną wodą, aby ją zahartować. Pomidorki kroimy na pół lub na ćwiartki - zależy od wielkości i Waszych preferencji :) Wystudzoną fasolkę i kurczaka mieszamy z kukurydzą (bez wody), pomidorkami, pokrojoną w kostkę papryką. Dodajemy majonez. Doprawiamy solą i pieprzem.
Smacznego!!!
Przepis dodaję do akcji:
bardzo smacznie wygląda!!
OdpowiedzUsuńCoś dla miłośników fasolki i sałatek;)
OdpowiedzUsuńlubię sałatki, chyba wszystkie, a Twoja jest ciekawa :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię sałatki z kurczakiem, ale szparagów jeszcze nie jadłam ;)
OdpowiedzUsuń