piątek, 14 marca 2014

Ryba w sosie koperkowym.

Dziś na obiad rybka. Polecam Wam serdecznie.




Ryba w sosie koperkowym.

Składniki dla 3 osób:
3 filety z ryby (mintaj, dorsz, ....);
pęczek koperku;
200 ml śmietany;
1 szkl. bulionu warzywnego;
3 łyżki mąki;
oliwa z oliwek;
sól, pieprz;
sok z cytryny;


Filety kroimy w kostkę. Obsypujemy pieprzem, solą i skrapiamy cytryną. Następnie obtaczamy w mące (pozostawiamy 1 łyżkę mąki do sosu) i smażymy na rozgrzanej oliwie, ok. 10 min. W rondelku mieszamy dokładnie - tak aby nie było grudek - zimny bulion, śmietanę, 1 łyżkę mąki. A także posiekany drobno koperek. Zagotowujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do sosu dodajemy rybę i gotujemy razem kilka minut.

Proponuję podawać z ryżem i świeżymi warzywami.

Smacznego!!!


Polecam Wam moją stronę na facebooku:

2 komentarze:

Dziękuję za Twój komentarz :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...