niedziela, 14 grudnia 2014

Trufle z białej czekolady

Co tu dużo mówić... sama słodycz :)




Trufle z białej czekolady

Składniki:
225 g dobrej białej czekolady
5 łyżek śmietanki 30%
25 g masła
1 łyżka likieru pomarańczowego
100 g wiórków kokosowych


Blachę wykładamy pergaminem. Masło i śmietankę wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy minutę, Ściągamy z ognia i dodajemy połamaną czekoladę. Mieszamy, aż czekolada się rozpuści. Dodajemy likier i mieszamy. Wylewamy na przygotowany pergamin i schładzamy 2 godziny. Z powstałej masy formujemy kulki i obtaczamy je w wiórkach kokosowych. Trufle przechowujemy w lodówce do 2 tygodni.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twój komentarz :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...