Małe, ale zadziorne!!!
Aromat chili wyczuwalny po chwili, delikatnie pali w język...
I ta słodycz...
Babeczki z czekoladą i chili.
Składniki:
1/2 szkl. oleju;
2 szkl. mąki;
3/4 szkl. cukru;
2 łyżeczki proszku do pieczenia;
1 szkl. mleka;
1 jajko;
90 g czekolady deserowej;
1/4 łyżeczki chili.
Wszystkie sypkie składniki łącznie z chili mieszamy razem. Olej, jajko, mleko mieszamy w osobnej misce. Łączymy zawartość obu naczyń.. Dodajemy startą na tarce czekoladę. Mieszamy delikatnie. Ciasto przekładamy do foremek i pieczemy 15 - 20 min. w temp. 180 stopni. Po upieczeniu wyciągamy i studzimy na kratce.
Smacznego!!!
lubie :)
OdpowiedzUsuńto jedyne wypieki, ktorymi moge sie nacieszyc przy kawce poniewaz moje dzieciaki nie wchlona wszystkiego na raz hi hi do chili podchodza jak pies do jeza :)))