poniedziałek, 4 marca 2013

Miniaturowe babeczki z czekoladą i chili.

Małe, ale zadziorne!!!
Aromat chili wyczuwalny po chwili, delikatnie pali w język...
I ta słodycz...



Babeczki z czekoladą i chili.
Składniki: 
1/2 szkl. oleju;
2 szkl. mąki;
3/4 szkl. cukru;
2 łyżeczki proszku do pieczenia;
1 szkl. mleka;
1 jajko;
90 g czekolady deserowej;
1/4 łyżeczki chili.


Wszystkie sypkie składniki łącznie z chili mieszamy razem. Olej, jajko, mleko mieszamy w osobnej misce. Łączymy zawartość obu naczyń.. Dodajemy startą na tarce czekoladę. Mieszamy delikatnie. Ciasto przekładamy do foremek i pieczemy 15 - 20 min. w temp. 180 stopni. Po upieczeniu wyciągamy i studzimy na kratce.

Smacznego!!!




1 komentarz:

  1. lubie :)
    to jedyne wypieki, ktorymi moge sie nacieszyc przy kawce poniewaz moje dzieciaki nie wchlona wszystkiego na raz hi hi do chili podchodza jak pies do jeza :)))

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za Twój komentarz :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...